ARCHICAD MASTERCLASS

 (очаквайте дати за Април 2020), София (17:30-20:30)

ВЯРВАТЕ ЛИ, ЧЕ ЕФЕКТИВНО ОПОЛЗОТВОРЯВАТЕ ВРЕМЕТО ОТДЕЛЯНО ЗА ТЕХНИЧЕСКОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ВАШИТЕ ПРОЕКТИ ?
ОПОВАВАЙКИ СЕ НА НАШИТЕ УТВЪРДЕНИ ПРАКТИКИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ARCHICAD, НИ ВИ ГАРАНТИРАМЕ, ЧЕ ЩЕ НАМАЛИТЕ ВРЕМЕТО ЗА КООРДИНАЦИЯ И ЧЕРТАНЕ НАД ТРИ ПЪТИ!

Запишете се на курс сега и научете изпитани техники за построяване и управление на ARCHICAD проекти по разработени от GRAPHISOFT и използвани от най-големите световни студиа технологии. Получете БЕЗПЛАТНО напълно конфигуриран ARCHICAD темплейт с автоматично генерирани планове, разрези, фасади, спецификации и количествени сметки на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.

 • Искате да отделяте по-малко време за координация и повече за дизайн

 • Генерирайте сметки и спецификации от ARCHICAD за минути, дори ако сте начинаещ ползвател!

 • Работен проект за 10 000м2 за 1 месец? – възможно и лесно е с ARCHICAD

 • Как да проектирайте големи проекти за дни, дори с малък екип

 • Лесна кооридинация с DWG със специалности за минути чрез ARCHICAD

 • Архитектура в ARCHICAD и конструкция на REVIT? Няма никакъв проблем чрез IFC файл обмен.

ВЪЗПОЛЗВАТЕ ЛИ СЕ ОТ ПЪЛНИЯТ ПОТЕНЦИАЛ НА ARCHICAD?

Ако Вие сте архитекти в малко, но бързо развиващо се студио, което работи на ARCHICAD, вероятно не можете да отделяте достатъчно време за разработване на подробен BIM модел или да настройвате и тествате различни подходи , тъй като отговряте за още 100 неща – дизайн, срещи с клиенти, посещения на обекти, счетоводство и т.н. Чувствате, че нямате достатъчно познания в областта на Building Information Modelling (BIM) а и не вярвате че инвестирането на пари и време в това ще ви донесат повече клиенти и приходи. При Вас всичко се случва „в движение“ и всякакви нововъведения биха нарушили и объркали работната Ви практика.

Повечето от Вас, притиснати от срокове, вероятно изграждате „донякъде” своя ARCHICAD 3D модел, достатъчно колкото за една семпла презентация и след това „гръмвате“ в 2D линии и щриховки всички разрези и фасади и ги „дочертавате“ тъй като смятате, че чертежите в  ARCHICAD изглеждат грозно, виждат се много повече линии отколкото трябва и т.н. Количествените сметки правите „на ръка“, защото се страхувате, че генерираните количества от модела не са верни, което Ви отнема време, лесно пропускате количества и проверката е почти невъзможна. След цялото това трудоемко начинание (3D модел+2D чертежи+таблици за количествени сметки и спецификации) вие сте на 90% готови с чертежите си, но както винаги пристигат „изненадващи“ промени от възложителя или инженерните специалности и УЖАС, отново трябва да минете през всички стъпки като ръчно   обновите 3D модел+2D чертежи+таблици за количествени сметки и спецификации, което Ви губи огромно количество време и неминуемо води до грешки в чертежите и количествата.

Чудите се как бихте могли да избегнете този ужасен повтарящ се сцнарии и да уползотворите пълният капацитет на ARCHICAD, както сте виждали по различни реклами и видеа и както много от конкурентните стуиа вече правят. Опитвали сте с различни онлайн курсове, гледали сте tutorials, чели сте статии, сваляли сте различни ARCHICAD Templates, но нищо от тях не ви върши работа, защото повечето са разработени спрямо чуждестранни стандарти и начини на работа, техниките са сложни и трудноразбираеми и изискват време и предварителна подготовка, информацията е силно фрагментирана и не предоставя цялостно решение на проблемите ви.

КАКВО Е НАШЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ

Нашият курс ARCHICAD MASTERCLASS е специално разработен за Българската архитектурно-строителна практика и включва най-добрите практики за използване на ArchiCAD инструменти за моделиране, проектна документация, управление и сътрудничество в колективни BIM проекти. Всички дейности по обучението се базират на симулация на реален проект, като се започне с предпроектното планиране и се премине през трите етапа на проекта, които следват. Всяко теоретично съдържание е илюстрирано с примери от практиката, прилагани към проекта за обучение.

Към курса напълно БЕЗПЛАТНО ще получите и изцяло конфигуриран ARCHICAD темплейт с автоматично генерирани планове, разрези, фасади, спецификации и количествени сметки по СЕК на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, като подробно ще Ви обясним как може да бъде използван той. Следвайки темплейта и работните процеси, развити в курса ще можете да разработвате моделите си детайлно и лесно изцяло в BIM среда, да генерирате директно от модела всички необходими чертежи, както и да “автоматизирате” работните си процеси и досадните задачи като сметки и спецификации отпаднат.

Какви  преимущества ще получите с нашите курсове?

 • Ще се научите изпитани и доказани workflows, предназначени да съкратят времето за чертане и да максимизират времето за детайли и дизайн
 • Ще имате възможност за персонална консултация за Вашите конкретни затруднения и въпроси с експерти в BIM и ARCHICAD
 • Ще може да споделетите опит и идеи с колеги – други участници в курса
 • Безплатен темплейт файл, специално разработен от нас за Български потребители
 • Оптимизирана структура и наименования на layers
 • Изцяло преведени на Български атрибути, като Building materials, surfaces, fills и т.н.
 • Файлова и чертежна орагнизация съобразена с Българското строително законодателство
 • Богата палитра от готови настроени елементи ”Favorites”, например типови стени, плочи, графични елементи
 • Автоматично генерирана спецификация на дограма, подвижно обзавеждане, облицовки
 • Автоматично генерирани Количествени сметки по типове работи съгласно Справочник за цените в строителството СЕК
 • Настроени DWG и IFC транслатори за ефективен обмен на информация с инженерните специалности
 • След полагане на финален тест и решаване на практическа задача, нашите курсисти получават сертификат с индивидуален номер.
ЗАПИШИ СЕ ТУК

КОИ СМЕ НИЕ

Ние от BIMdesigned се занимаваме с ARCHICAD и BIM повече от 10 години. Тъй като сме не само BIM експерти, но и практикуващи архитекти, ние съчетаваме уменията за архитектурен дизайн и уменията за ползване на BIM софтуер по най-ефективния начин, като сме помогнали на десетки чуждестранни и Български архитектурни студиа в обучнието и подобряванте на работния им процес. Ние сме запознати с конкретните проблеми на българската архитектурно-строителна дейност и имам конкретни решения за тях. BIMdesigned е единственият ARCHICAD trainer в България използващ разработени и сертифицирани от Graphisoft ARCHICAD курсове на обучение, арх.Мартин Стоянов е и единственият сертифициран BIM manager в България.

Провели сме успешни обучения и имплементация в десетки Български и чуждестранни практики, сред които са:

Студио „Танков Архитекти“

София

“Химкомплект Инжинеринг” АД

София

Студио studioarnhildurpalmadottir

Рейкявик, Исландия

Студио PKdM Arkitektar

Рейкявик, Исландия

ЗА ЛЕКТОРА

Martin-bimdesigned

арх. МАРТИН СТОЯНОВ

архитект/BIM manager

Мартин е Архитект и BIM мениджър и координатор на клиенти от България, Исландия и Норвегия. През 2016г. основава BIM консултантско бюро BIMdesigned и единственият в България сертифициран GRAPHISOFT BIM MANAGER.

Мартин завършва специалност „Архитектура“ в Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия (УАСГ) в София, катедра „Сградостроителство“ през 2011г. под ръковдството на проф.арх. Жеко Тилев. От Март 2007г. до Юни 2016г. работи като архитект-проектант в архитектурно студио „АРХИД“, под ръковдството на арх.Димитър Динев. През 2014г. след спечелена стипендия на Японското правителство (Monbukagakusho) специализира BIM технологии в Osaka University, Япония под ръководството на проф. Нобуйоши Ябуки.

„Курсът е супер полезен! Благодарим!“

Archicad MasterClass Октомври 2019

„Добра интензивност и организираност“

Archicad MasterClass Октомври 2019

„Хареса ми начинът на поднасяне на информацията“

Archicad MasterClass Декември 2019

„Компетентност на лектора е отлична!“

Archicad MasterClass Октомври 2019

„Хареса ми многокомпонентната подготовка и засегнат материал. Страхотно отношение и перфектна подготовка и компетентност на лектора.“

Archicad MasterClass Декември 2019

ЦЕЛИ НА ОБУЧЕНИЕТО

Целта на това обучение е да предостави официален работен процес, който да насочва потребители, които искат да разработват истински BIM проекти – от използването на GIS и геодезически данни в самото начало на проекта, до финалното предаване на проектната документация за строителния обект, както и сътрудничеството с други дисциплини по протежение на пътя.

ЗА КОЙ Е НАЙ-ПОЛЕЗЕН КУРСА?

Потребители, които са запознати с инструменти за моделиране ARCHICAD, документация и управление, и искат да се научат как да ги прилагат в реален BIM проект, най-вече с помощта на ARCHICAD.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ СОФТУЕР и ХАРДУЕР:

Участникът трябва да носи собствен компютър (лаптоп) с инсталиран следния софтуер:
• ARCHICAD 23 INT
https://www.graphisoft.com/downloads/
При необходимост BIMdesigned може да осигури служебени компютри на участниците, които нямат възможност да осигурят собствени.

КОГА?

Курса е с обем от 20 учебни часа, разпределени в 5 занятия в рамките на една седмица. Занятията се провеждат:
– Всеки делничен ден (Понделник, Вторник, Сряда, Четвъртък,Петък) от 17:30 до 20:30 ч.
Предстоящи дати на курса:

Очаквайте дати за Април 2020!

КЪДЕ?

Уроците се провеждат на удобна локация, а именно:

Учебният ни център в сърцето на София на ул.Солунска.

Местата на всеки наш курс са ограничени до 8, така всеки получава максимално индивидуално внимание.

СЕРТИФИКАТ

След полагане на финален тест и решаване на практическа задача, нашите курсисти получават легитимен сертификат с индивидуален номер.

ЦЕНА

Tаксата за участие е в размер на 650лв. Заплащането става както на място, така и по банков път. Издаваме и фактури.

ЗАПИСВАНЕ

За да се запишете, моля попълнете формата по-долу или се обадете на: 0886 539 265. Не забравяйте да споменете двете си имена и телефонен номер.

ЗАПИШИ СЕ ТУК

ПРОГРАМА НА КУРСА

Ден 01 – интродукция и предпроектна подготовка

 • Интродукция
 • Какво е BIM и как го използваме в строителния процес
 • BEP | BIM execution plan
 • Template file – файлова и работна организация на фирмено и проектно ниво
 • Импортиране на геодезически данни
 • Поставяне на проект в коректни координати
Pasted Image #3

Ден 02 – Концептуален дизайн/Идееен проект

 • Моделиране на сградни масиви
 • Подход при построяване на модела – ниво на детайла (LOD) и чеклист при моделиране
 • Creative Project Presentation – подходи за представяне на проекта чрез различни перспективни и аксонометрични схеми

Ден 03 – Управление на BIM проект

 • Стратегия при управление на големи проекти
 • Hotlinks метод – основни принципи и настройки

Ден 04 – Технически/Работен проект

 • Подход при построяване на модела – ниво на детайла (LOD) и чеклист при моделиране
 • Модел на взаимодействие между специалностите – колаборация чрез openBIM и IFC
 • DWG/IFC обмен на данни – translators и др.

Ден 05 – ArchiCAD Scheduling

 • BIM model auditing – проверка на модела
 • Classification and Properties
 • Schedules and specifications
 • Автоматично генерирани таблици помещения (под-стени-таван)
 • Автоматично генерирани спесификации на врати/прозорци
 • Автоматично генерирани количествени сметки

ВАШИТЕ МОДЕЛИ В ARCHICAD МОЖЕ ДА ИЗГЛЕЖДАТ ТАКА: