ARCHICAD MASTERCLASS ONLINE

ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ! ( 5 поредни дни, 17:00 – 19:00)

ВЯРВАТЕ ЛИ, ЧЕ ЕФЕКТИВНО ОПОЛЗОТВОРЯВАТЕ ВРЕМЕТО ОТДЕЛЯНО ЗА ТЕХНИЧЕСКОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ВАШИТЕ ПРОЕКТИ?
УПОВАВАЙКИ СЕ НА НАШИТЕ УТВЪРДЕНИ ПРАКТИКИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ARCHICAD, НИ ВИ ГАРАНТИРАМЕ, ЧЕ ЩЕ НАМАЛИТЕ ВРЕМЕТО ЗА КООРДИНАЦИЯ И ЧЕРТАНЕ НАД ТРИ ПЪТИ!

Запишете се на курс сега и научете изпитани техники за построяване и управление на ARCHICAD проекти по разработени от GRAPHISOFT и използвани от най-големите световни студиа технологии. Получете БЕЗПЛАТНО напълно конфигуриран ARCHICAD темплейт с автоматично генерирани планове, разрези, фасади, спецификации и количествени сметки на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!

Поради наложените ограничения във връзка с пандемията от COVID-19 всички наши курсове преминават в ОНЛАЙН форма. Вече можете да се запишете за първото ОНЛАЙН издание на ARCHICAD MASTERCLASS, което ще се проведе дистанционно, на живо през Интернет. 

 • Искате да отделяте по-малко време за координация и повече за дизайн

 • Генерирайте сметки и спецификации от ARCHICAD за минути, дори ако сте начинаещ ползвател!

 • Работен проект за 10 000м2 за 1 месец? – възможно и лесно е с ARCHICAD

 • Как да проектирайте големи проекти за дни, дори с малък екип

 • Лесна кооридинация с DWG със специалности за минути чрез ARCHICAD

 • Архитектура в ARCHICAD и конструкция на REVIT? Няма никакъв проблем чрез IFC файл обмен.

ВЪЗПОЛЗВАТЕ ЛИ СЕ ОТ ПЪЛНИЯТ ПОТЕНЦИАЛ НА ARCHICAD?

Ако Вие сте архитекти в малко, но бързо развиващо се студио, което работи на ARCHICAD, вероятно не можете да отделяте достатъчно време за разработване на подробен BIM модел или да настройвате и тествате различни подходи , тъй като отговряте за още 100 неща – дизайн, срещи с клиенти, посещения на обекти, счетоводство и т.н. Чувствате, че нямате достатъчно познания в областта на Building Information Modelling (BIM) а и не вярвате че инвестирането на пари и време в това ще ви донесат повече клиенти и приходи. При Вас всичко се случва „в движение“ и всякакви нововъведения биха нарушили и объркали работната Ви практика.

Повечето от Вас, притиснати от срокове, вероятно изграждате „донякъде” своя ARCHICAD 3D модел, достатъчно колкото за една семпла презентация и след това „гръмвате“ в 2D линии и щриховки всички разрези и фасади и ги „дочертавате“ тъй като смятате, че чертежите в  ARCHICAD изглеждат грозно, виждат се много повече линии отколкото трябва и т.н. Количествените сметки правите „на ръка“, защото се страхувате, че генерираните количества от модела не са верни, което Ви отнема време, лесно пропускате количества и проверката е почти невъзможна. След цялото това трудоемко начинание (3D модел+2D чертежи+таблици за количествени сметки и спецификации) вие сте на 90% готови с чертежите си, но както винаги пристигат „изненадващи“ промени от възложителя или инженерните специалности и УЖАС, отново трябва да минете през всички стъпки като ръчно   обновите 3D модел+2D чертежи+таблици за количествени сметки и спецификации, което Ви губи огромно количество време и неминуемо води до грешки в чертежите и количествата.

Чудите се как бихте могли да избегнете този ужасен повтарящ се сцнарии и да уползотворите пълният капацитет на ARCHICAD, както сте виждали по различни реклами и видеа и както много от конкурентните стуиа вече правят. Опитвали сте с различни онлайн курсове, гледали сте tutorials, чели сте статии, сваляли сте различни ARCHICAD Templates, но нищо от тях не ви върши работа, защото повечето са разработени спрямо чуждестранни стандарти и начини на работа, техниките са сложни и трудноразбираеми и изискват време и предварителна подготовка, информацията е силно фрагментирана и не предоставя цялостно решение на проблемите ви.

КАКВО Е НАШЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ

Нашият курс ARCHICAD MASTERCLASS е специално разработен за Българската архитектурно-строителна практика и включва най-добрите практики за използване на ArchiCAD инструменти за моделиране, проектна документация, управление и сътрудничество в колективни BIM проекти. Всички дейности по обучението се базират на симулация на реален проект, като се започне с предпроектното планиране и се премине през трите етапа на проекта, които следват. Всяко теоретично съдържание е илюстрирано с примери от практиката, прилагани към проекта за обучение.

Към курса напълно БЕЗПЛАТНО ще получите и изцяло конфигуриран ARCHICAD темплейт на стойност 249лв с автоматично генерирани планове, разрези, фасади, спецификации и количествени сметки по СЕК на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, като подробно ще Ви обясним как може да бъде използван той. Следвайки темплейта и работните процеси, развити в курса ще можете да разработвате моделите си детайлно и лесно изцяло в BIM среда, да генерирате директно от модела всички необходими чертежи, както и да “автоматизирате” работните си процеси и досадните задачи като сметки и спецификации отпаднат.

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НАШИЯТ ТЕМПЛЕЙТ ТУК

Какви  преимущества ще получите с нашите курсове?

 • Ще се научите изпитани и доказани workflows, предназначени да съкратят времето за чертане и да максимизират времето за детайли и дизайн
 • Ще имате възможност за персонална консултация за Вашите конкретни затруднения и въпроси с експерти в BIM и ARCHICAD
 • Ще може да споделетите опит и идеи с колеги – други участници в курса
 • Безплатен темплейт файл, специално разработен от нас за Български потребители
 • Оптимизирана структура и наименования на layers
 • Изцяло преведени на Български атрибути, като Building materials, surfaces, fills и т.н.
 • Файлова и чертежна орагнизация съобразена с Българското строително законодателство
 • Богата палитра от готови настроени елементи ”Favorites”, например типови стени, плочи, графични елементи
 • Автоматично генерирана спецификация на дограма, подвижно обзавеждане, облицовки
 • Автоматично генерирани Количествени сметки по типове работи съгласно Справочник за цените в строителството СЕК
 • Настроени DWG и IFC транслатори за ефективен обмен на информация с инженерните специалности

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ЗА НАШИЯТ ТЕМПЛЕЙТ ТУК

 • След полагане на финален тест и решаване на практическа задача, нашите курсисти получават сертификат с индивидуален номер.
ЗАПИШИ СЕ ТУК

КОИ СМЕ НИЕ

Ние от BIMdesigned се занимаваме с ARCHICAD и BIM повече от 10 години. Тъй като сме не само BIM експерти, но и практикуващи архитекти, ние съчетаваме уменията за архитектурен дизайн и уменията за ползване на BIM софтуер по най-ефективния начин, като сме помогнали на десетки чуждестранни и Български архитектурни студиа в обучнието и подобряванте на работния им процес. Ние сме запознати с конкретните проблеми на българската архитектурно-строителна дейност и имам конкретни решения за тях. BIMdesigned е единственият ARCHICAD trainer в България използващ разработени и сертифицирани от Graphisoft ARCHICAD курсове на обучение, арх.Мартин Стоянов е и единственият сертифициран BIM manager в България.

Провели сме успешни обучения и имплементация в десетки Български и чуждестранни практики, сред които са:

Студио „Танков Архитекти“

София

“Химкомплект Инжинеринг” АД

София

Студио studioarnhildurpalmadottir

Рейкявик, Исландия

Студио PKdM Arkitektar

Рейкявик, Исландия

ЗА ЛЕКТОРА

Martin-bimdesigned

арх. МАРТИН СТОЯНОВ

архитект/BIM manager

Мартин е Архитект и BIM мениджър и координатор на клиенти от България, Исландия и Норвегия. През 2016г. основава BIM консултантско бюро BIMdesigned и единственият в България сертифициран GRAPHISOFT BIM MANAGER.

Мартин завършва специалност „Архитектура“ в Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия (УАСГ) в София, катедра „Сградостроителство“ през 2011г. под ръковдството на проф.арх. Жеко Тилев. От Март 2007г. до Юни 2016г. работи като архитект-проектант в архитектурно студио „АРХИД“, под ръковдството на арх.Димитър Динев. През 2014г. след спечелена стипендия на Японското правителство (Monbukagakusho) специализира BIM технологии в Osaka University, Япония под ръководството на проф. Нобуйоши Ябуки.

„Курсът е супер полезен! Благодарим!“

Archicad MasterClass Октомври 2019

„Добра интензивност и организираност“

Archicad MasterClass Октомври 2019

„Хареса ми начинът на поднасяне на информацията“

Archicad MasterClass Декември 2019

„Компетентност на лектора е отлична!“

Archicad MasterClass Октомври 2019

„Хареса ми многокомпонентната подготовка и засегнат материал. Страхотно отношение и перфектна подготовка и компетентност на лектора.“

Archicad MasterClass Декември 2019

„Презентираните материали са добре подбрани“

Archicad MasterClass Януари 2020

„Много добър подход в обясненията, всичко беше много ясно и полезно“

Archicad MasterClass Януари 2020

„Подборът на теми, начинът на презентация, задълбоченото представяне на проблемите и решенията“

Archicad MasterClass Февруари 2020

ЦЕЛИ НА ОБУЧЕНИЕТО

Целта на това обучение е да предостави официален работен процес, който да насочва потребители, които искат да разработват истински BIM проекти – от използването на GIS и геодезически данни в самото начало на проекта, до финалното предаване на проектната документация за строителния обект, както и сътрудничеството с други дисциплини по протежение на пътя.

ЗА КОЙ Е НАЙ-ПОЛЕЗЕН КУРСА?

Потребители, които са запознати с инструменти за моделиране ARCHICAD, документация и управление, и искат да се научат как да ги прилагат в реален BIM проект, най-вече с помощта на ARCHICAD.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ СОФТУЕР и ХАРДУЕР:

За дистанционното онлайн обучение на живо използваме онлайн платформа за видеоконферентна връзка. Необходимо е да имате:

 • инсталиран ARCHICAD 23 INT, build 4006-  може да свалите безплатна версия оттук: (https://www.graphisoft.com/downloads/)
 • по възможност два монитора или ако сте с лаптоп, да имате и отделен монитор, по този начин на единият монитор може да гледате обучението, а на другия  да тествате техниките директно в ARCHICAD.
 • стабилна интернет връзка.
 • работещи микрофон и камера(по желание) за осъществяване на връзка с лектора и задаване на въпроси.
 • при нужда от помощ на собствения компютър, всеки курсист може да предпостави достъп до своя екран, мишка и клавиатура и да получи помощ от лектора.

КОГА?

Курса е с обем от 12 учебни часа, разпределени в 5 занятия в рамките на една седмица. Занятията се провеждат:
– Всеки делничен ден (Понделник, Вторник, Сряда, Четвъртък,Петък) от 17:00 до 19:00 ч.
Предстоящи дати на курса:

Очаквайте нови дати скоро!

КЪДЕ?

Поради наложените ограничения във връзка с пандемията от COVID-19 всички наши курсове преминават в ОНЛАЙН форма. Предстоящите курсове ще се проведат  дистанционно, на живо през Интернет.

СЕРТИФИКАТ

След полагане на финален тест и решаване на практическа задача, нашите курсисти получават легитимен сертификат с индивидуален номер.

ЦЕНА

Tаксата за участие е в размер на 450лв.

 • можете да платите с банков превод или дебитна/кредитна карта VISA, MASTERCARD или MAESTRO
 • издаваме фактури – моля да попълните данни
 • цената е без ДДС – такова не се начислява съгласно чл.113, ал.9 от ЗДДС – лицето не е регистрирано по ЗДДС

ЗАПИСВАНЕ

За да се запишете, моля попълнете формата по-долу или се обадете на: 0886 539 265. Не забравяйте да споменете двете си имена и телефонен номер.

ЗАПИШИ СЕ ТУК

ПРОГРАМА НА КУРСА

Ден 01 – интродукция и предпроектна подготовка

 • Интродукция
 • Какво е BIM и как го използваме в строителния процес
 • BEP | BIM execution plan
 • Template file – файлова и работна организация на фирмено и проектно ниво
 • Toolbox file – организация на user база данни и библиотеки
 • Създаване на фирмени графични и BIM стандарти
Pasted Image #3

Ден 02 – Концептуален дизайн/Идееен проект

 • Моделиране на сградни масиви
 • Подход при построяване на модела – ниво на детайла (LOD) и чеклист при моделиране
 • Creative Project Presentation – подходи за представяне на проекта чрез различни перспективни и аксонометрични схеми

Ден 03 – Управление на BIM проект

 • Управление на повтаряеми елементи и свързаване на проекти чрез HOTLINKS
 • Начини на групиране и управление на HOTLINKS, основни проблеми и решения

Ден 04 – Технически/Работен проект

 • Подход при построяване на модела – ниво на детайла (LOD) и чеклист при моделиране
 • Импортиране на геодезически данни и поставяне на проект в коректни координати
 • Модел на взаимодействие между специалностите – колаборация чрез openBIM и IFC
 • DWG/IFC обмен на данни – translators и др.

Ден 05 – ArchiCAD Scheduling

 • BIM model auditing – проверка на модела
 • Classification and Properties
 • Schedules and specifications
 • Автоматично генерирани таблици помещения (под-стени-таван)
 • Автоматично генерирани спесификации на врати/прозорци
 • Автоматично генерирани количествени сметки

ЦЕНА :      

+     

 Цена за пакета ARCHICAD MASTERCLASS ONLINE:

650 лв  449 лв         

ЗАПИШИ СЕ ТУК
 • можете да платите с PAYPAL, дебитна/кредитна карта VISA, MASTERCARD или MAESTRO или чрез банков превод
 • моля да попълните данни за фактура
 • цената е без ДДС – такова не се начислява съгласно чл.113, ал.9 от ЗДДС – лицето не е регистрирано по ЗДДС

ВАШИТЕ МОДЕЛИ В ARCHICAD МОЖЕ ДА ИЗГЛЕЖДАТ ТАКА: