БЪЛГАРСКИ ARCHICAD TEMPLATE

Изцяло конфигуриран ARCHICAD темплейт с автоматично генерирани планове, разрези, фасади, спецификации и количествени сметки по СЕК на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, с подобен наръчник за използването му. С този мощен инструмент ще можете да разработвате моделите си детайлно и лесно изцяло в BIM среда, да генерирате директно от модела всички необходими чертежи, както и да “автоматизирате” работните си процеси и досадните задачи като сметки и спецификации да отпаднат.

КАКВО ВИ ПРЕДЛАГАМЕ С НАШИЯТ БЪЛГАРСКИ ТЕМПЛЕЙТ:

 • ARCHICAD работна структура и организация на Български език, съобразена със стандартите на GRAPHISOFT както и дългогодишният ни практически международен опит

 • Възможност за персонализиране и доразвиване на ARCHICAD TEMPLATE за специфичните нужди и стандати на Вашата компания

 • Изцяло преведени на Български атрибути, като Layers, Building materials, Surfaces, Composites и др.

 • Файлова и чертежна орагнизация съобразена с Българското строително законодателство

 • Богата палитра от готови настроени елементи ”Favorites”, например типови стени, плочи, графични елементи

 • Автоматично генерирани чертежи и таблици за спецификация на дограма, подвижно обзавеждане, спецификация облицовки

 • Автоматично генерирани Количествени сметки по типове работи съгласно Справочник за цените в строителството СЕК

 • Автоматично генерирани таблици тип “Под-Стени-Таван”, разгъната застроена площ, брой паркоместа и много други

 • Настроени DWG и IFC транслатори за ефективен обмен на информация с инженерните специалности

ПОРЪЧАЙ СЕГА

ВЪЗПОЛЗВАТЕ ЛИ СЕ ОТ ПЪЛНИЯТ ПОТЕНЦИАЛ НА ARCHICAD?

Ако Вие сте архитекти в малко, но бързо развиващо се студио, което работи на ARCHICAD, вероятно не можете да отделяте достатъчно време за разработване на подробен BIM модел или да настройвате и тествате различни подходи , тъй като отговряте за още 100 неща – дизайн, срещи с клиенти, посещения на обекти, счетоводство и т.н. Чувствате, че нямате достатъчно познания в областта на Building Information Modelling (BIM) а и не вярвате че инвестирането на пари и време в това ще ви донесат повече клиенти и приходи. При Вас всичко се случва „в движение“ и всякакви нововъведения биха нарушили и объркали работната Ви практика.

Повечето от Вас, притиснати от срокове, вероятно изграждате „донякъде” своя ARCHICAD 3D модел, достатъчно колкото за една семпла презентация и след това „гръмвате“ в 2D линии и щриховки всички разрези и фасади и ги „дочертавате“ тъй като смятате, че чертежите в  ARCHICAD изглеждат грозно, виждат се много повече линии отколкото трябва и т.н. Количествените сметки правите „на ръка“, защото се страхувате, че генерираните количества от модела не са верни, което Ви отнема време, лесно пропускате количества и проверката е почти невъзможна. След цялото това трудоемко начинание (3D модел+2D чертежи+таблици за количествени сметки и спецификации) вие сте на 90% готови с чертежите си, но както винаги пристигат „изненадващи“ промени от възложителя или инженерните специалности и УЖАС, отново трябва да минете през всички стъпки като ръчно   обновите 3D модел+2D чертежи+таблици за количествени сметки и спецификации, което Ви губи огромно количество време и неминуемо води до грешки в чертежите и количествата.

Чудите се как бихте могли да избегнете този ужасен повтарящ се сцнарии и да уползотворите пълният капацитет на ARCHICAD, както сте виждали по различни реклами и видеа и както много от конкурентните стуиа вече правят. Опитвали сте с различни онлайн курсове, гледали сте tutorials, чели сте статии, сваляли сте различни ARCHICAD Templates, но нищо от тях не ви върши работа, защото повечето са разработени спрямо чуждестранни стандарти и начини на работа, техниките са сложни и трудноразбираеми и изискват време и предварителна подготовка, информацията е силно фрагментирана и не предоставя цялостно решение на проблемите ви.

КАКВИ ОСНОВНИ ARCHICAD АТРИБУТИ СЕ СЪДЪРЖАТ В БЪЛГРАСКИЯТ ARCHICAD TEMPLATE:

Project Info

Въведете еднократно детайлите за проекта (име, адрес, проектант, възложител и т.н.) и те ще бъдат автоматично попълнени с Autotext във всички антетки, заглавия, спецификации и др.

Layers/Layer combinations

Логична организация на слоеве с кратки и ясни наименования, префикси за организиране по типове елементи и по-лесна навигация, Extension-ни за филтриране по мащаб, комбинации от слоеве за всеки тип чертеж.

Pen Sets

Цветове и дебелини на линии – готови настроени Pen Sets за различните типове и мащаби на чертежите, цветни палитри за презентации и монохромни за разпечатване.

Fills and Lines

Настроени и преведени на Български щриховки и типове линии, логично свързани с Building materials и Surfaces

Surfaces

Изцяло нов каталог с текстури на Български, организиран по типове материали, заедно с настройки за Vectorial Hatching за автоматични щриховки по чертежи на разрези и фасади.

Building Materials

Каталог на строителните материали , организиран по типове СМР съгласно Справочник за цените в строителството СЕК, с улеснена интеграция към КС и експорт към Excel

Composites

Готов каталог с най-често използвани в Българското строителство композитни структури за плочи/стени/покриви, включващи ВСИЧКИ довършителни работи (шпакловки, мазилки, бои) с цел 100% акуратни количествени сметки.

Model View Option(MVO) и Graphic Overrides(GO)

Настроени опции за детайлност и графична репрезентация на модела за всяка проектна фаза и тип чертеж.

АВТОМАТИЧНИ КОЛИЧЕСТВЕНИ СМЕТКИ И СПЕЦИФИКАЦИИ

ГЕНЕРИРАЙТЕ ДИРЕКТНО ОТ МОДЕЛА ВСИЧКИ КОЛИЧЕСТВЕНИ СМЕТКИ И СПЕЦИФИКАЦИИ В РЕАЛНО ВРЕМЕ, ГОТОВИ ЗА РАЗПЕЧАТВАНЕ ИЛИ ЕКСПОРТ В EXCEL.  АВТОМАТИЧНО НАСТРОЕНИ КОЛИЧЕСВЕНИ СМЕТКИ ЗА СМР ПО СЕК, СПЕЦИФИКАЦИИ ДОГРАМА, СПЕЦИФИКАЦИЯ ПОДВИЖНО ОБЗАВЕЖДАНЕ, ТАБЛИЦИ ДОВЪРШИТЕЛНИ РАБОТИ(ПОД-СТЕНИ-ТАВАН), ТАБЛИЦИ РЗП, СПЕЦИФИКАЦИЯ ИНТЕРИОРНИ СТЕНИ И МН. ДРУГИ:

Количествени сметки за СМР по СЕК:

Таблица довършителни работи (под-стени-таван):

Спецификация прозорци:

Спецификация подвижно обзавеждане:

QA (quality assurance) – АВТОМАТИЧНА ПРОВЕРКА НА МОДЕЛА

ПРОВЕРКИ НА МОДЕЛА СПРЯМО РАЗЛИЧНИ КРИТЕРИИ – ПРАВИЛНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ЕЛЕМЕНТИ В СЛОЕВЕ, СТЕПЕН НА ПОЖАРОУСТОЙЧИВОСТ, КЛАСИФИКАЦИЯ НА ЕЛЕМЕНТИТЕ И МНОГО ДРУГИ:

НАПЪЛНО АВТОМАТИЗИРАН NAVIGATOR

ВСИЧКО, КОЕТО ЧЕРТАЕТЕ И МОДЕЛИРАТЕ СЕ ПОЯВЯВА ВЪВ VIEW MAP И Е ГОТОВО ЗА РАЗПЕЧАТВАНЕ В LAYOUT MAP И PUBLISHER MAP

FAVORITES – НАЙ-МОЩНИЯТ ИНСТРУМЕНТ

НАЙ-ЧЕСТО СРЕЩАНИТЕ В БЪЛГАРСКАТА АРХИТЕКТУРА И СТРОИТЕЛСТВО ЕЛЕМЕНТИ, ГОТОВИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ С НАСТРОЕНИ АТРИБУТИ И СВОЙСТОВА (layer, building material, surface, composite, properties и др.). Вижте малка част от тях в примерите по-долу:

Favorites за анотации:

Favorites за стени:

Favorites за плочи:

Favorites за прозорци:

КАКВО Е НАШЕТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ

 Цена за пакета БЪЛГАРСКИ ARCHICAD ТЕМПЛЕЙТ:

249 лв      

ПОРЪЧАЙ СЕГА
 • можете да платите с дебитна или кредитна карта VISA, MASTERCARD или MAESTRO
 • моля да попълните данни за фактура
 • цената е без ДДС 

КОИ СМЕ НИЕ

Martin-bimdesigned

арх. МАРТИН СТОЯНОВ

архитект/BIM manager

Мартин е Архитект и BIM мениджър и координатор на клиенти от България, Исландия и Норвегия. През 2016г. основава BIM консултантско бюро BIMdesigned и единственият в България сертифициран GRAPHISOFT BIM MANAGER.

Мартин завършва специалност „Архитектура“ в Университета по Архитектура, Строителство и Геодезия (УАСГ) в София, катедра „Сградостроителство“ през 2011г. под ръковдството на проф.арх. Жеко Тилев. От Март 2007г. до Юни 2016г. работи като архитект-проектант в архитектурно студио „АРХИД“, под ръковдството на арх.Димитър Динев. През 2014г. след спечелена стипендия на Японското правителство (Monbukagakusho) специализира BIM технологии в Osaka University, Япония под ръководството на проф. Нобуйоши Ябуки.

Ние от BIMdesigned се занимаваме с ARCHICAD и BIM повече от 10 години. Тъй като сме не само BIM експерти, но и практикуващи архитекти, ние съчетаваме уменията за архитектурен дизайн и уменията за ползване на BIM софтуер по най-ефективния начин, като сме помогнали на десетки чуждестранни и Български архитектурни студиа в обучнието и подобряванте на работния им процес. Ние сме запознати с конкретните проблеми на българската архитектурно-строителна дейност и имам конкретни решения за тях. BIMdesigned е единственият ARCHICAD trainer в България използващ разработени и сертифицирани от Graphisoft ARCHICAD курсове на обучение, арх.Мартин Стоянов е и единственият сертифициран BIM manager в България.

Провели сме успешни обучения и имплементация в десетки Български и чуждестранни практики, сред които са:

Студио „Танков Архитекти“

София

“Химкомплект Инжинеринг” АД

София

Студио studioarnhildurpalmadottir

Рейкявик, Исландия

Студио PKdM Arkitektar

Рейкявик, Исландия

ако имате въпроси не се колебайте да се свържете с нас тук