BIM МОДЕЛИРАНЕ И OUTSOURCING

SRS-1

BIМ експерти за всеки проект.

Нашата опитни BIM Outsourcing специалисти имат многогодишен опит в ArchiCAD и Solibri. Ние можем да трансформираме вашите 2D чертежи, планове, PDF файлове, CAD чертежи, SketchUp скици, базови 3DS модели в ИСТИНСКИ и работещ BIM модел с богати детайли, чисти слоеве и препратки, отговарящ а международните стандарти PAS 1192-2 и BS 1192

Аутсорсинг (на английски: outsourcing – „ползване на външни източници“, разбирано от някои като съкращение от outside resource using)

Високи изисквания към информационно моделиране на сградите се появяват при все повече и повече строителни проекти през последните години. Някои клиенти предпочитат да

Първо, думата „аутсорсинг“ няма много добра репутация, защото тя често се свързва с офшоринга в Индия и много компании са имали лош опит. Така че нека предефинираме аутсорсинга на BIM като просто да имаме трета страна, която не е постоянен служител, произвеждаща и носеща отговорност за BIM съдържанието.

При това споразумение имате ясни предимства и недостатъци. Например, едно от предимствата на постоянния служител е, че той/тя е “на разположение” по всяко време, вие вече сте “купули” неговите/нейните 160/180 работни часа на месец … Това може да е и проблем, когато нямате подходящи проекти или работа, все още купувате тези часове всеки месец … С аутсорсинг партньор като BIM Designed, вие плащате само и единствено когато имате нужда от него за толкова услуги, отколкото се нуждаете.

SRS-2
Page_15

Днес хората работят по проекти от много различни места и това става все по-важно за курса на развитие на компанията. С напредъка на комуникационните технологии, няма значение дали служителите работят от дома, от друг офис, от co-working офис или от аутсорсинг BIM партньор. Много е характерно, че по време на фазата на проектиране, архитектите и консултантите са в различни градове, държави или дори страни, ако говорим за проекти извън България. Без съмнение отдалечената комуникация не прави по-лесно управлението на проектите, но е много по-добре да имаме географски отделен екип с безспорен експертен опит, отколкото не-експертен екип до вас.

Някои компании настояват, че е по-добре да имат „контрол над експертизата“ и затова настояват, че вътрешният BIM е най-добрата стратегия. Въпреки това, вътрешният BIM все пак не ви дава пълен контрол, защото ключов служител може да ви остави за конкуренцията утре в търсене на по-добра заплата. Когато претеглите тази възможност срещу надеждна връзка с BIM партньор, на чиято компетентност можете да разчитате в дългосрочен план, е явно, че факторът „контрол“ е обвързан с….

Следователно можете да бъдете еднакво успешни или неуспешни с всеки бизнес модел или с комбинация от двата. Дали собствените служители, които наемате / обучавате, или партньор като BIM Designed, истинският въпрос не трябва да бъде „вътрешен BIM или аутсорсинг BIM“, а „Как най-добре да изберете вашите BIM експерти“.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

ЗА ВЪПРОСИ И КОНСУЛТАЦИИ, МОЛЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС

Имате въпрос? Ще се радваме да го обсъдим с вас. Изпратети ни съобщение и ще се свържем с вас в най-кратък срок!

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС